fredag 18 september 2009

Fredag förmiddag

Sitter här och väntar på att DHL skall komma mellan kl 11-13. Har nämligen beställt en klocka på www.swatch.se och trodde de skulle skicka den med vanligt brev. Men nej, blev uppringd igår och nu skall den alltså komma med typ lastbil, hihi. För en liten klockas skull......Hade en Swatch innan som jag fick av sönerna när jag fyllde 45 och den har tjänat mig troget med bara två (!) batteribyten på 15 år. Bytte batteri för en dryg vecka sedan och den gick snällt igång, men orkade bara ett dygn. Den har varit så bra, tål vatten etc, har aldrig tagit av den för disk, dusch eller bad i havet, så nu kommer det en ny.

Småpysarna är fullkomligt sjövilda och härjar i trädgården och klättrar i träd (fast inte så högt nu). De äter som "hästar" (alltså både gräs ute och massor med mat inne) och växer fort. De får sig några slängar av gammelkatterna och de är för framfusiga, gillar att gå fram och dela deras mat, vilket inte alltid är så uppskattat.

Imorgon kommer min svärdotter Jaana hem från sin semestervecka på Mallis. Hoppas hon haft det riktigt härligt på sin första flyg- och utlandsresa. I förrgår lagade jag kålpudding med sås till sonen och barnbarnen, vilket gillades mycket och igår gjorde jag ett lass pannkakor som de också blev glada för. Idag fixar de middag själva, skulle visst bli potatisbullar med bacon och lingon.

För tillfället är det färdigjobbat för min del. Förmodligen behöver de mer hjälp men som jag tidigare sagt så håller ägarna mycket hårt i pengarna och får nästan stora skälvan om orden utgift nämns.