tisdag 4 oktober 2016

God afton!

Häromdagen skrev jag ju att en del prismor i min ena kristallkrona lossnat och idag körde jag till Panduro på Väla och köpte förtennad tråd, 0,36 mm. Passade på att besöka Ica Maxi i Hyllinge på vägen för att köpa deras enormt goda "Chorizo Extra", det blev två hekto för 50 kronor. Dessutom köpte jag färsk torskrygg med kort datum och strimlad kokt skinka med likaså kort datum. Än en gång lovprisar jag min vakuumförslutare med vilken jag förpackade både torsk och skinka och stoppade i kyl och frys.

Helt fantastiskt höstväder med sol, men tro inte att jag kom ut på promenad för det, nej! Efter lunchen satte jag fart och började laga kristallkronan och vartefter var det flera prismor som tappade fästet. När allt var lagat putsade jag varenda prisma och stav, var och en för sig. Nu glänser den så fint och jag har himla ont i tumbaserna och handlederna efter polerandet, det dröjer länge innan detta blir gjort igen.

Jag har en lååång "att göra-lista" och kronan var nummer ett. Nummer två var att tömma tvättkorgen, check, nu är det strykning av tvätten kvar. Fönster skall putsas inne (utomhus görs det av fönsterputsare var sjätte vecka), trädgårdsmöbler tvättas av och ställas undan, måste ta fram symaskinen och laga några plagg, nästa krona är hel men skall också putsas, bilen behöver tvättas, gräset skall klippas och löven samlas upp

           


....ja, det finns mer på listan.

Jag tog vara på de sista äpplena på lilla trädet och provade ett av vinteräpplena, men de är inte riktigt mogna ännu. Gjorde i alla fall i ordning dem, skalade, kärnade ur, skivade med Moster Huldas äppelskalare. Lade skivorna på bakplåtspapper och skjuts in i ugnen på cirka 80° i 3-4 timmar och mums så gott med äppelchips! Kan ätas både som godis/snacks och till fil/yoghurt osv.


Bildresultat för torkade äppelskivor i ugn



Slarvkatten Pelle har gått och tappat sitt bärnstenshalsband någonstans ute i terränglådan och jag har kikat lite efter det, men inte hittat det (han rör sig ju över stora åkrar och diken), så i kväll har jag beställt två nya, bra att ha ett i reserv. Det fungerar jättebra mot fästingar, varken Pelle eller Nicke har haft några i år. 


Får se hur mycket som blir gjort i morgon, min sista lediga dag den här veckan. Heldagsjobb väntar både torsdag och fredag. Egentligen borde jag packa badhusväskan för det är ett pass vattengympa i morgon klockan 11.30, men är jag mitt uppe i något annat så.....ja, ja, vi får se. 


Laddar för ännu en dust med den korkade receptionisten på veterinärkliniken, har ännu inte fått tillbaka mina pengar, men är så fruktansvärt trött på henne. Det är nu drygt två veckor sedan hon fick papper på det hela igen! 
Behöver också åka till Biltema i Ängelholm och byta en LED-lampa jag köpte där, den fungerar inte som den skall, den bara blinkar, hemskt irriterande. Där köpte jag också två reflexhalsband till katterna, varav det ena gick sönder när jag tog det ur förpackningen, så får byta det också. 

Oj, tiden flyger iväg, nu är det dags för kvällstoalett och sedan lite läsning i sängen.