onsdag 25 november 2009

Småttingarna till veterinären

Alltså, att vara lillkisse på Tidhem idag är absolut ingen höjdare! !@%&!!@!#&, fy f-n, ingen mat sedan klockan 18 igår kväll, inget att dricka efter midnatt. Totalt utsvultna, piper och går an och gammelkatterna är skitsura och slår efter de små eftersom inte heller de fått något att äta eller dricka. Slutar med att jag "låser in" småttingarna på kontoret och låter gamlingarna äta och gå ut. Stoppar in båda småttingarna i transportburen, de är hur snälla och tysta som helst hela vägen in till veterinären i Klippan. Hörs inte ett knyst under tiden. Fyller i nödvändiga papper och lämnar mina små gulletroll i gott förvar hos veterinär Helle.

Fortsätter till jobbet i Örkelljunga på en väg som jag tror är närmast, men det visar sig att den kanske är kortare men otroligt liten, smal och slingrig "skogsväg", tar nog längre tid än om jag kört hem igen och sedan tagit motorvägen. Nåväl, kom till jobbet 8.45, gjorde ett gott "dagsverke" och lämnade för att hämta småttingarna kl 14.45. Visade sig att båda två (!) har öronskabb!!! Usch och fy, Helle har rensat ordentligt när de var sövda och jag får medicin med mig hem till både dem och gammelkatterna. Misstänker skarpt att det är Stina som har smittat dem. Har faktiskt vid något tillfälle noterat "ruvor" vid hennes vänstra öra, men hon har inte kliat sig eller verkat nämnvärt irriterad. Nu åker de alla på behandling i morgon.

Småttingarna skall hållas inne ett dygn, gärna i dämpad belysning. De är ju lite vingliga fortfarande och Helle förklarade att deras pupiller inte fungerar till 100% ännu efter operationen. Nicke har försökt slicka sig och jag sätter "tratt" på honom så länge, inte populärt alls!!! Får nog ta av den i alla fall för han kommer ju inte in genom luckan i kattlådan.

Fick två stora kassar med diverse kattmat, både torrfoder och blöt mat, av veterinären. Får se om småttingarna eller gamlingarna blir mest förtjusta över det.

Är själv ganska trött eftersom jag vaknade redan vid fyratiden i morse. Hade med mig lunchlåda till jobbet och behöver bara lite kvällsmat, får se vad det kan bli.

Det blev lite överbliven grillad kyckling på gott bröd och med dressing. Nöjd och belåten!

Pelle sköter sig bra men Nicke slickar fortfarande på op-stället. Har fått ha kragen på en stund, men kan inte äta eller gå i lådan så han får väl hänga mig om halsen som vanligt i stället ;-)