lördag 9 juli 2011

Bärplockning och olycksfall

Andra veckan efter semestern slutförd! Tycker tiden går fort men det är lite motigt ändå. Har faktiskt funderingar på att ta ut förtida pension men ändå fortsätta jobba så mycket man får. Jag har ingen aning om pensionsfrågor och tror jag måste få rådgivning, vänder man sig till Försäkringskassan, banken eller någon annanstans? Hur påverkar det pensionen framöver månne? Har en sort som betalas ut i fem år och resten är väl en blandning mellan gamla och nya systemet. Usch, jag tycker det är så krångligt!!!

Vårt bigarråträd bär så mycket frukt att det dignar, grenar hänger ner och släpar i gräsmattan och toppen, ca 15 m upp, når vi inte ens. Har redan tagit med 5-6 kilo till jobb, grannarna har fått ett par kilo och nu skall jag plocka till barn och barnbarn. Läste på FB att äldste sonen tydligen skurit upp en rejäl bit av ena armen på jobbet igår morse (han jobbar natt), han som skulle kika på min bil som låter lite väl mycket, men det får väl vänta.

I förrgår efter jobbet var jag åter hos min tatuerare, Blue (aka Brian), och fick fyllt i den jag gjorde (Rosa bandet-symbolen) i samband med Bröstcancergalan i höstas. Ser redan ut att läka finare och ingen infektion den här gången. Blue är en mycket intressant kille som bl a intresserar sig för medicinsk vetenskap, forskning och nya rön och vi har mycket att prata om eftersom det rör mitt jobb också. Han är också bra på att dela med sig recept på olika smoothies och kryddar dem gärna med en "dash" cayennepeppar, något jag måste prova. Han rekommenderar också mango med skal när man mixar smoothien, vilket skall ge en extra tydlig mangosmak.

Nu ringde precis den skadade sonen, jag skall plocka lite bigarråer och köra en sväng till honom och kolla läget. Det är vänster arm som skadats men han kan inte ens hyvla en skiva ost utan det får hustrun göra. B är i Klippan för ansning av håret och jag kör när han kommer hem. Skall också köpa lite potatis för till middag blir det örtmarinerad laxsida, stekt i ugnen och kanske med en kall örtsås, baserad på turkisk yoghurt (om jag får bestämma).