måndag 27 februari 2017

Go´kväll

Här kommer en liten uppdatering så här på kvällskvisten innan det blir dags att krypa till kojs. 

Vid tolvdraget gick jag ut på en promenad som blev längre än planerat, 7,6 km i det närmaste. Av och till duggregnade det och blåste gjorde det mest hela tiden, men det var +7° och jag var nöjd när jag kom hem. 


Vattnet står högt i Pinnån vid Norrekrok



Lunchen idag blev lite sen och jag fixade snabbt en omelett och till det lufttorkad skinka, gurka och tomat.


                                                

På eftermiddagen pratade jag med en väninna via "Zoom", något liknande Skype och nytt för mig. Lite svajig förbindelse emellanåt och i morgon fortsätter vi sessionen. Under tiden tyckte Nicke katt att matte var förfärligt tråkig så han tog sig en lur på skrivaren, där det är "bäddat" till honom. Fin utsikt genom fönstret att kolla på fåglarna utanför...när man inte sover.



Ja, ja, man kan ju vända på sig ibland...
Jag ringde till frissan idag och fick tid för klippning i morgon klockan 9.20, skall bli skönt. Receptionisten på nya jobbet i Ödåkra ringde och frågade om jag kan jobba där under påskveckan, men tyvärr, jag har redan lovat jobbet i Ekeby att ta den veckan. Oj, vad jag är populär, hihi...Det blir bra med lite extra inkomster med tanke på nya skorstenen, tandläkare, veterinär osv, nu vill jag inte ha fler oförutsedda utgifter. Hoppas det kan bli en slant över till någon resa framöver också. 

Smått irriterad på mitt aktivitetsarmband nu som tappar "synken" alltför ofta med appen, Vet inte om det är bandet eller appen som krånglar, men jag får "para ihop" dem rätt ofta. Hittills idag har jag avverkat 13.694 steg och det blir ju några till innan jag ligger i sängen. Nöjd med dagen!

På den här bilden var Pelle (överst) och Nicke 11 veckor, de blir 8 år i maj.



God förmiddag!

Det var bara ett par dagar med kalasväder och sol förra veckan, nu är det grått och trist igen, men inte så kallt, runt +6° redan på morgonen.
Igår var det busväder och regn hela dagen och jag tyckte inte alls det lockade till promenad. Jag körde till Ikea och tänkte få till mina steg där, men det blev inte så många på nästan två timmars rundvandring där, bara drygt 3.500! Naturligtvis kom jag inte därifrån tomhänt heller, bland annat köpte jag två små lampor att ha i fönstren i vardagsrummet. Billiga, 99 kr, och söta tycker jag och med LED-lampor blir de billiga i drift också. Såklart åkte det ner en hel del doftvärmeljus i kassen också.


Jag var också på Intersport och köpte "sporttejp", heter det så?, för jag har överansträngt höger häl med alla mina promenader och hälkudden ömmar rejält. Har kollat på nätet hur man tejpar och det känns bra. Ser nu att det heter" Adapt coach tape". Passade på att tassa in på Willys som ligger nära och köpte lite mera solrosfrön, svamp och blomkål.

Jag hade börjat dagen med en frukost bestående av havregrynsgröt med linfrö, päron, kanel och mjölk och stod mig bra på denna. När jag kom hem var det för sent för lunch så jag tog en eftermiddagsfika med kaffe, Finn Crisp med lufttorkad skinka, brie och oliver. Skinkan köpte jag på Ikea för 12 kr/80 gram, så billigt!

Kände lite "dåligt" samvete för att inte ha uppnått mitt dagliga stegmål så trots regnet gav jag mig ut på en timmes runda innan middagen. Det blev 5,6 km, nöjd med det. Jag har lyckats över förvänta med mina steg den här veckan, toppade i lördags med 20,386 steg och har inte varit under 10,000 någon dag, kanske inte konstigt att hälen ömmar?! Sammalagt gick jag 95,275 steg den gångna veckan och nu måste jag ju fixa ett bra resultat kommande vecka också. Snitt/dag = 13,610.


                                   

Jag är i skriande behov av en hårklippning och "min" frissa hade salongen stängd för renovering förra veckan, något jag inte visste om. Nu måste jag ringa och få en tid snarast möjligt, skall ju på nya jobbet på torsdag och vill inte skrämma ihjäl dem med den här kalufsen.

Middagen blev i all enkelhet ugnsrostad blomkål toppad med västerbottensost och till det rökt fläskytterfilé, något jag tycker liknar kassler (correct me if I´m wrong) och tomat. Till kvällskaffet provade jag en ProPud vanilj som var både god och mäktig och under tiden kikade jag på veckofinalen i "Farmen" och sedan lite zappande och koll på diverse innan sänggåendet kl 23.30.

Nu är det dags för mig att kliva in i badrummet och ta en dusch för att sedan kontakta frissan. Sedan skall jag planera dagens mat, åt havregrynsgröt i morse också, mättar bra och smakar gott.