torsdag 25 augusti 2016

Indiansommar...

...ja, det är verkligen sommar igen, 22° i skuggan och 33° i solen. Så härligt, jag njuter! Igår eftermiddag drog jag till och med fram solsängen och tog en tupplur på den. När daggen torkat upp idag gör jag nog likadant och läser en bok. Har även haft funderingar på att köra ut till havet, men får se om jag ids.

Vy över del av trädgården igår

Jag har haft strul med mitt mobila bank-ID i den nya telefonen, det har fungerat utmärkt både i gamla mobiler och surfplattan. Jag har laddat ner nya och spärrat gamla ett flertal gånger utan att få rätsida på det så igår körde jag in till banken för att få hjälp. Det tog en stund för bankkvinnan att lösa det, men det var ju jag som laddat ner fel bankapp i mobilen, jag hade laddat ner SHB Företag i stället för SHB Privat! Inte konstigt att jag inte var "behörig".  Klantigt, eller hur?

När jag ändå var inne i "byn" så passade jag på att lämna in gamla läkemedel på apoteket. Blev helt överraskad när biträdet frågade om jag var medlem, vilket jag är, och så fick jag någon slags miljöbonus för att jag lämnade in det utgångna där. 25 kronor rabatt på nästa inköp, så trevligt!

Mitt i lunchen igår hajade jag till när jag plöstligt fick syn på en främmande man utanför fönstret, men det visade sig bara vara fönsterputsaren. Han kommer varannan månad och putsar utsidan på mina fönster, själv tar jag insidan när jag tycker det behövs. Jag har en liten fiffig elektrisk fönstertvätt som är jättebra, men fönstren på baksidan sitter så högt att jag måste ta stege till hjälp. Jag avskyr höjder och får svindel på stegar så därför lejer jag bort uteputsningen" 
Bildresultat för kärcher fönstertvätt

Till lunch gjorde jag en "allt-i-ett-panna", där jag stekte strimlad vitkål, morötter och lök. Strimlade en bit medisterkorv och lät steka med och avslutade med att tillsätta creme fraiche med paprika-chilismak. Det hela fick puttra ihop en stund och smakade jättegott. 

Hungern är bästa kryddan, eller hur? Bildresultat för creme fraiche paprika chili

Nu återstår att se vad den här dagen för med sig. Iklädd bikini skall jag ta en mugg kaffe med mig ut i trädgården, sitta i solen och läsa en stund. Väntar ivrigt på posten varje dag för att se om mitt "namnbyte" är klart så jag kan beställa nytt pass, körkort, bankkort m m. Vill ju ha allt klart innan jag reser i november, men så lång tid kan det väl inte ta? Jag skall bara släppa mitt sista efternamn, inga konstigheter alls. Posten kommer ganska sent tycker jag, någon gång efter lunch vid ett-halvtvåtiden.  

Åh, vad jag njuter av att vara pensionär! Nu när jag har vant mig känner jag mig riktigt priviligierad och bortskämd, att få bestämma själv över tiden, kunna vara ute när jag vill och inte "instängd" på jobbet och längta ut i solen. 

Må så gott och passa på att njuta av livet här och nu för igår finns inte mer och vi vet inte om i morgon kommer...

Bildresultat för lev här och nu