söndag 3 januari 2010

-15°, brrr

Vaknade 5.45 och nu har klockan blivit 6.30 efter att jag fixat lite i FB och läst några bloggar. Kollade just tempen ute och hu! -15°. Måste försöka finna ut var jag kan köpa värmeloggs idag för det gick åt många förpackningar igår så nu är det bara en halv kvar och värmepumpen orkar inte ge full effekt. Vi har förvisso två el-element och en fotogenkamin till hjälp, men det blir en behagligare värme när vi eldar i pannan. Körde ner till Östra Ljungby lantmän för att köpa loggs men de hade stängt för inventering, typiskt!

Igår var det en lugn och skön "vilodag". Pratade med f d svägerskan Kerstin en bra stund i telefon, hon hade också haft en lugn nyårsafton så när som på att vovven, Albin, varit fruktansvärt rädd och orolig för fyrverkerierna och inte ville gå ut. Pratade också med vän och kollega Margita som jobbade till kl 16 på DLC i Helsingborg. Vi måste träffas snart, det är länge sedan men lite svårt att få till det i veckorna när vi båda jobbar heltid, så det får kanske bli en lördagsfika, hur som helst längtar jag!

Var och handlade på "Eriks" och "hittade" en jättefin, välputsad, lagom stor bit benfri fläskkotlett som jag späckade med vitlöksbitar och stekte i kryddsmöret som var kvar efter kalvfilén. Lät den sedan bräsera i rött matlagningsvin, skyn fick reducera och tillsatte 3 dl vispgrädde, lite svart vinbärsgelé och en ynka liten ansjovisfilé. OMG, vilken underbar sås det blev och köttet smakade utmärkt och var mört och fint.

Idag skall jag hälsa på min allra bästa Ingrid, vän och kollega, i Utvälinge och få se Mollys (av deras egen uppfödning) 10 valpar + deras egna underbara vuxna vovvar också, Ocki, CiCi, Bobby, Vicke och Daisy. Om ni vill kika in på kennel Tadingtons hemsida så hittar ni länken här till höger. Där finns också bedårande bilder via länk. Rekommenderas!!

Kör en sväng innan dess till K-Rauta i Ödåkra, har för mig att de har annonserat om Agrol värmeloggs, även om det var ett bra tag sedan, dock till priset 39:- per förpackning, här hemma hos Lantmännen kostar det bara 30:- och så slipper man köra så långt. Men nöden har ju ingen lag och jag vet inga andra som har öppet en söndag.

Plockade också fram glykolmätaren igår, men var för lat för att gå ut och fälla upp motorhuven. Måste göra det idag innan jag ger mig iväg, men har för mig att glykolhalten räckte ner till -27° i fjol och det kan väl i hela fridens dar inte ha dunstat, eller?