torsdag 7 juli 2016

Ännu en ledig dag....

Bildresultat för Thursday

Idag är sista dagen jag är ledig den här veckan, i morgon blir det jobb ända till klockan 17. Har fyra mil enkel resa och när jag kommer hem är det för sent för en promenad, måste ju fixa middag/kvällsmat då. Skall höra mig för om jag kan börja uppåt förmiddagen i stället, så jag hinner ta en runda före jobbet, tror att en till är i tjänst i morrn. Men, milda makter, nästa vecka jobbar jag helt ensam både måndag och torsdag, 7.30-17. Ja, det är tufft att vara pensionär, hihi.
Jag skall inte trilla i några fallgropar idag utan planera maten ordentligt och i god tid. Har ju rester av fläskytterfilén som jag kan ta antingen till lunch eller middag och sedan fylla upp med t ex tonfisksallad + kokt ägg eller omelett med makrill i tomatsås eller, tja, det finns mycket att välja på. Jag skall räkna på det i Matdagboken, så får vi se vad det blir.

Vädret är mycket omväxlande molnighet och solsken och det blåser förfärligt mycket. Jag skulle plocka körsbär till grannen men vågade inte stå på trappstegen på grund av all kastvindar, han får plocka mer själv om han vill ha. Fick bara ihop en liten skål åt honom.
Igår hade jag köpt kycklingbröstfiléer på Lidl med kort datum och 30% rabatt, 8-900 g och tänkte använda min vakuumförslutare igen. Första filén gick jättebra, sedan strejkade maskinen, som vanligt. Blev jättearg och frustrerad och åkte in till Ängelholm och bytte den (köpt i juli förra året, använd kanske tre gånger med samma resultat), fick en ny. Åter hemma förslöt jag mina filéer och det gick hur bra som helst. Nöjd nu!Bildresultat för vakuumförpackareBildresultat för vakuumförpackare

Mr X nummer 1 kom mitt under min lunch så vi snackade lite innan han satte igång med trädgårdsfixet. Jag åt rostbiff, kokt ägg, remouladsås, tomat och brieost. Gott! Ikväll blir det något med kycklingfilé, eventuellt med purjolök, bacon och champinjoner, till och med kanske en liten potatis till som jag köpte igår. Vadå storhushåll, köpte fyra stycken små.

Nu tar jag en promenad till affären för Mr X vill ha en macka till eftermiddagsfikan och jag har ju nästan aldrig bröd hemma. Det blir kanske dagens enda motionsrunda om jag inte får till gräsklippningen senare, men det är så himla tråkigt.

Hej så länge!Bildresultat för gräsklippning

                                                              ---------------------

Nu är det kväll och jag har klippt gräset och Mr X nummer 1 har fixat häcken på baksidan, det blev fint. Han hittade massor med vildhallonsnår och bär utanför häcken, vilket har skymts av bondens ensilagebalar på åkern. Smakade några och det var mumsigt. Får ta på långbyxor och stövlar någon dag och plocka lite fler. Nu tänker jag i alla fall hålla kväll och i morgon blir det jobb!
Dagens lunch

Dagens middag