söndag 28 augusti 2011

Ovädret fortsätter......

 

Vaknade tidigt vid sexdraget, drog på mig jeans, linne och kofta samt utrustade mig med ljudboken och extra batterier (de har väl alltid en förmåga att ta slut när det passar som sämst, eller hur?).
6.15 begav jag mig ut på promenad och hade väl bara hunnit gå fem minuter så började det regna rejält. Funderade på att vända hem, men nej, jag tål väl vatten och det var inte så kallt, ca 13°. Avverkade en timme med ljudboken som sällskap och kom hem som en dränkt råtta. Stoppade kläderna i tumlaren och tidningspapper i skorna, får väl hoppas de torkar snart, men har ju fler par :-))
På med torra sköna kläder och fixade frukost. Sååå nöjd var jag. Tror jag skall införskaffa ett bra regnställ som är följsamt, smidigt och som andas och inte blir som ett varmt pansar.

Fortsättning följer.....................

Frukost: Miniyoggi, havrekli, linfrö, kanel, kaffe
Mellis: Carls bröd, rostbiff, färskost med pepparrot
Lunch: Rökt lax, kokt ägg
Middag: Grillad oxfilé, stekta champinjoner, lite hemgjort vitlökssmör (mmm, vet att det är ajabaja)

Efter lunchen körde jag till Höör där jag sett att en affär sålde ut fina regnställ. Hade innan kollat priser på Intersport och Team Sportia där priserna ligger från 1200 kr och uppåt. Jag hittade ett kanonfint ställ som var nedsatt till 499 kr !!!! Fantastiskt, nu behöver jag bara ett par sköna gummistövlar, de jag har är knähöga, gröna, hårda och inte alls sköna att gå långt i. För första gången på många år köpte jag två Bingolotter, tycker det är ganska OK nu när det bara varar i en timme och är utan reklam. Vann förstås ingenting.

Det har inte blivit någon kvällspromenad eftersom jag klippte gräset och det får räcka som kvällsmotion. Kikade in på FB och kollade lite och hittade något som jag snodde från mitt äldsta barnbarn som är 17,5 år, jisses så klokt tänkt, vem som än gjort det först:
Sätt de gamla i fängelse och de kriminella på äldreboenden!
Då får de gamla möjlighet till bad, hobbies och utevistelse. Ingen kan stjäla från dem, de får fri kost och logi, tv och underhållning och de får pengar istället för att betala.
De kriminella får kall mat, inga pengar, vara helt ensamma, få lyset släckt klockan 20:00 och duscha 1 gång i veckan!
Vi borde värna om de äldre inte om de kriminella
.
I morgon är det vägningsdag i Cornelia Tonéris Rivstart 2011!