onsdag 2 september 2015

5:2 är min melodi



Nu har jag kört 5:2 sedan en månad tillbaka, emellanåt varvat med 16:8 och det har blivit en framgångsrik kombo som också är lätt att leva med. Alltså, ingen diet i den bemärkelsen utan helt enkelt en livsstilsförändring. Det jag gillar mest med 5:2 är att ingenting är förbjudet, om jag är riktigt sugen på något så vet jag ju att i morgon, ja då får jag äta det jag vill. Jag har förlagt mina 5:2 dagar till måndagar och torsdagar och de dagar jag jobbar blir det 16:8 också. När jag är ledig vill jag gärna äta frukost när jag varit vaken några timmar (är en riktig early bird) så tar jag gärna en lättare sådan med fil, kvarg yoghurt eller så.

Positivt också att det finns många bra 5:2 sajter med tips om mat på "fastedagarna". Jag är medlem på "Matdagboken" och där finns det också grupper och recept för oss 5:2-anhängare. Även på Facebook finns det trevliga grupper där vi utbyter recept, peppningar och andra tankar kring mat och vikt samt härliga utmaningar.

Idag är jag ledig så nu blir det lätt frukost med Lindahls kvarg och lite frön, för magens skull, samt ett kokt ägg och under dagen en promenad på 45-60 minuter. Lite blåsigt idag men solen försöker titta fram. Igår blev det en runda promenad/jogging på en dryg timme i regn, huvva, men kändes skönt efteråt. Väntar på att få installerat ny köksfläkt idag, den gamla måste vara från 60- eller 70-talet, tycker mig minnas att vi hade en sådan hemma när jag växte upp.

Önskar alla en härlig dag