tisdag 17 januari 2017

Lite plus, lite minus

Ja, lite minus får stå för denna gråmulna dag då det varit minusgrader hela dagen. Det har inte lockat att gå utanför dörren förutom en tur till postlådan, som dock var tom.

Plusset får stå för att jag antagligen har ätit lite för mycket, även om det varit "godkänd" mat.

Jag började dagen med att sätta igång en maskin tvätt och tog sedan en kopp kaffe och kollade igenom mail, facebook, matdagboken och diverse bloggar.

Igår handlade jag hem köttfärs utan att egentligen veta vad jag var sugen på eller vad jag skulle göra med den. Till lunchen fräste jag rödlök, vitlök och fänkål ihop med köttfärsen. Kryddade upp med Ajvar relish, Sambal oelek, spiskummin, chiliflakes och salt. På slutet hackade jag ner några tomater som var på väg att bli dåliga. Det blev en välsmakande, ganska stark köttfärsröra som jag åt med shiratakinudlar. Nu har jag kvar en portion av fisken igår + en portion av dagens lunch i kylen.

                            Bildresultat för shirataki spagetti

Lunchen innehåll nog lite för lite fett för jag blev hungrig efter ett par timmar och då slank det ner lite ost och salami och nu på kvällen vispade jag grädde smaksatt med vaniljpulver och raw kakao. Blandade ner lite keso och tinade jordgubbar. Himmelskt gott! Kanske har jag totalt sett idag ätit för lite fett enligt LCHF och jag är lyckligt ovetande om hur många kalorier det blivit, men tror det håller sig någorlunda inom gränsen. Skönt att slippa väga och räkna och vågen pekar ju neråt. 

Minns inte om jag skrivit här om ett tips jag fick på Matdagboken av en herre om att sätta "snutten" på 4-5 cm av en purjolök i vatten. Det skall tydligen växa ut nytt grönt som man kan använda. Satte min "snutt" i fredags, dvs bara fyra dagar sedan och så här är resultatet än så länge:

                             

Det är allt för idag, hade ju tänkt åka och handla ägg, har ju bara ett kvar, men som sagt lockade inte alls vädret till det. Återstår att se vad morgondagen bjuder på. Nu är det kväll, jag skall ta en kopp kaffe, kika lite på TV och sedan läsa en stund i sängen.