tisdag 31 maj 2011

Semestern har börjat



Igår var första semesterdagen och den bjöd på sol och värme. Jag planerat att utföra en nyttig uppgift per dag och när/om jag blir klar med det skall jag bara lata mig. Så igår besökte jag det otroligt pratglade Kärcher-servicemannen i Åstorp. Det tog "bara" 1 timme och 15 minuter och då gick 15 minuter till byte av slangen och resten till prat (mest från hans sida). Jag retirerade sakta mot utgången och han följde troget efter. Nåväl, nu i alla fall högtryckstvätten fungera några år till. Tänka sig, han undrade vad jag drev för företag???? Ja, "vanliga människor" har inte såna här proffsmaskiner utan kör med hobbytvättar, sa han. Jag förklarade att jag är läkarsekreterare och att maken är kock och att vi inte alls har någon handelsträdgård (!) eller liknande firma. Vi har nämligen köpt den av ena sonens f d svärfar som i sin tur vunnit den på Bingolotto för flera år sedan. Jag vill minnas att vi gav 7-800 kr och nu berättar den pratglade att den kostar runt 8000 kr!! Vilket klipp!!!

Efter den pärsen styrde jag kosan mot Ängelholm, stannade till vid Varalövs gårdsbutik (där jag för övrigt kört lantbrevbäring en gång i tiden) och köpte alldeles nyupptagen potatis, nyskördad sallad, gurka och tomat. Potatisen kostade 13 kr/kg, förra veckan köpte jag i affären och då kostade den 23 kr/kg och var inte alls lika nyupptagen. Till middag blev det således matjessill, potatis, egenskördad gräslök och turkisk yoghurt (ett utmärkt alternativ till gräddfil), mums!


I Ängelholm hade jag ärende till OnOff för att försöka få hjälp med den trasiga ugnsluckan men se det kan man inte stå till tjänst med. Ring till tillverkarens agentur i Sverige, det är Gram som tillverkat spisen. Usch vad allt skall vara krångligt! På eftermiddagen slog jag mig ner i solen med en bok och bara slappade.



Strax innan läggdags vid 23.30-tiden chattade jag lite med f d svägerskan. Startade ett videosamtal och vi såg varann och jag hörde henne, men tyvärr kunde hon inte höra mig och vi förstår inte varför, måste få hjälp att lösa detta. Mellansonen ringde tidigare på kvällen och beklagade att jag inte svarat när han ringt på Mors dag, men jag såg ju på "missat samtal" att han försökt nå mig. Äldste sonen förärade mig med en fantastiskt vacker, stor krukväxt på spaljé, långa rankor med djupröda blommor, Sundaville red.




Idag är det min andra semesterdag och solen strålar från en klar himmel och redan nu kl 8 på morgonen är det 21° i skuggan. Det bådar gott. En maskin tvätt är snart klar och skall hängas ut och nästa stoppas i. Herregud, ser precis två tanter som är ute och promenerar (det brukar de göra) iklädda jackor!!! Det kan bara bli värmeslag av det. Nehej, dax att hänga tvätt, får se vad det blir resten av dagen.