fredag 17 juni 2011

Islands nationaldag 17 juni..........

Frukost kl 8 med kaffe (usch, nu har jag så där svårt för att äta frukost igen) och tidningen, ostadigt väder idag. Ömsom regn, ömsom sol, men hyfsat varmt ändå och frisk vind. Blomman jag fick av Gerry stod ute på ett bord i trädgården och hade vält omkull men klarat sig bra ändå. Nu står den under bordet, har nog fått tillräckligt med vatten, hihihi. Min gräslök och persilja växer jättebra men dillen vill inte alls.

Startade vid tiodraget mot Klippan och besökte först min frissa och fick tid för klippning på måndag kl 10. Därefter blev det ett snabbt ärende på banken och sedan till bokhandeln. Jag hade redan innan kollat på nätet om böckerna jag ville ha fanns inne, men icke så. Handlade alltså förut nämnda "De Målade Grottornas Land" av Jean M Auel samt Viveca Stens senaste " I natt är du död" + en ny ask av mina älskade BIC blyertspennor, allt till den nätta summan av 589 kronor. Fick dessutom en trevlig pratstund med bokhandelsbiträdet som själv hade träffat Auel redan 1981 i samband med lanseringen av hennes första bok "Grottbjörnens folk". Han hade minsann fått en personligt dedikerad förstaupplaga av henne, wow.

Nästa anhalt blev ICA där jag fick hämta ut ett litet paket från Gram som skickat det med DHL fast det mycket väl hade kunnat gå som vanligt brev. Det innehöll (äntligen) de där plasthistoriena som håller fast det innersta ugnsglaset. Fick ju redan häromdagen bruksanvisningen för utbytet men inga hållare, ringde då och efterlyste dem (trodde ju de skulle komma i samma brev) och fick då veta att det skulle komma som paket några dagar senare. Nu återstår "bara" att montera av hela luckan och sedan försöka klura ut hur man sätter fast innerglaset, blev upplyst om att det kunde ju vara lite smått krångligt. Måste ju säga att Gram är väldigt serviceminded för om jag inte fixar monteringen själv så är det bara att ringa igen, så skickar de någon som gör det :-))

Hemma i byn handlade jag lite på Eriks lanthandel, bl a fläskfilé, nypotatis, som nu bara kostar 7 kr/kg, creme fraiche, dill, petits pois (Findus frysta), kattmat samt Kvällsposten och Hemmets Journal. Tänkte eventuellt fixa till varsin Blekholmstoast endera dagen. Till detta gör man en "röra" på fint skuren gravlax, räkor, rödlök och dill som man binder ihop med creme fraiche och lite majonnäs. Detta brer man på en skiva formfranska och lägger en skiva ovanpå som en "dubbeldäckare". Man vispar ett ägg per macka, vänder den i ägget och låter den suga upp äggsmeten och sedan steker man dem gyllenbruna på båda sidor på medelvärme i smör eller margarin. Passar jättebra som lunch- eller kvällsrätt med lite sallad och tomat till. Mums!! Mr Dukan får vänta tills efter semestern, nu vill jag verkligen njuta av allt gott, honom kan jag "möta" hela hösten, hihihi.

Eftersom jag "slarvat" med frukosten så blev det en portion av gårdagens lasagne till lunch och det smakade bra. Läste Kvällsposten, ögnade igenom Hemmets Journal och löste ett korsord. Hade först tänkt åka och titta på nya trädgårdsmöbler, men det kan ju passa en annan dag också. En semestervecka kvar och jag har lite småfix som skall göras, bl a reflextejp på bilen, positionslampan, byte av torkarblad (köpte nya för länge sedan men nu behövs ett byte), ugnsluckan, eventuellt hinna hälsa på bästaste Ingrid, Taddy och vovvar och kanske väninna/f d kollega Siv.