lördag 4 juni 2011

Sommar, sommar. sommar

Igår kom min uppmärksamme make på att vi hade bröllopsdag, något vi i och för sig inte brukar fira. Jisses, vad tiden går, 9 år. Samma strålande sommarväder som då med över 40° i solen och klarblå himmel. Vi vigdes ombord M/S Aurora av kaptenen och sedan åt vi middag där med våra vittnen. Så fint det var!

Vid 11-tiden körde vi ner till sonen och bytte bil med honom eftersom han behöver låna bil med dragkrok och släp och sedan körde vi till Örkelljunga som hade marknad, tivoli, helikoptertur och mycket annat. Det har de första fredagen och lördagen i juni varje år. Stannade bara en dryg halvtimmer, var så himla varmt och luften stod still.



Vi överlade om vi skulle kika på ny TV och bestämde oss för att köra "gamla" vägen till Ängelholm och stannade hos Expert som första anhalt, men redan där hittade vi vad vi sökte. Det blev en ny 42"-are med full-HD, HDMI och en massa annat grejs som jag inte begriper ett dugg av (hittills). Lyckades i alla fall montera och installera den själv, ha ha. Nu behövs ingen Boxer för den är inbyggd och alltså bara en fjärrkontroll, bra! Den så kallade "instruktionsboken" finns inne i TV:n tydligen + på en CD/DVD som kan köras i datorn. Jag har ju bara min lilla lappis och där finns ingen chans att kika på den där. Det gäller bara att trycka på fjärrisens olika knappar, vara lite nyfiken och undersöka själv ;-))

Jag är sällan väldigt sugen på varm mat när det är så hett ute, men igår åt vi en fantastisk stekt torskrygg med räksås och nyptotatis, den sistnämnda har dock min mage lite svårt att tåla så det blir bara några små till smakportion. Trött efter middagen och tog en liten lur för att orka se Wallander senare och till det en mugg Yogi tea.

Uppe med grannens tupp idag kl 3.45 och det var redan ljust och solen anades. Kl 8.00 var det redan 40,4° i solen och första maskinen strax klar att hängas ut. Helt vindstilla och svalast i köket, men även i skuggan är det uthärdligt. Samma sak som igår men då började det fläkta lite senare uppåt dagen och var riktigt skönt framåt kvällningen. Gräset behöver klippas men......först är det daggen och sedan värmen som får en att skjuta upp det. Skall ner och ta en påtår nu och läsa vidare i min bok "När tiden är inne" så får vi se om det händer något mer idag som är värt att skrivas om.