tisdag 13 oktober 2009

Vad är det som går och går.....



I det här fallet är det inte vad som går utan vem och det är jag. Herregud, jag har fått steg på hjärnan, tror jag. Har inte ro att sitta vid datorn några längre stunder, vill bara jaga steg.

I morse började jag med 35 min stavgång före frukost. Detta gjorde att jag fick god aptit och stoppade i mig två rågkusar med salami, två kokta ägg och kaffe. Ägnade sedan lite tid åt datorn, fick nästan dåligt samvete av att sitta still och tog mig med apostlahästarna till hjälp till affären och handlade. En lite promenad på 30 minuter tur och retur. Aj, aj, fick ont på en tå och si, ett litet skavsår som blödde. Men, men, inget kan hejda mig nu och jag sätter litet skyddsbandage på tån. Det skall nog fixa sig.

Blev hungrig även efter denna promenix och tog turkisk yoghurt och stora, goda blåbär och linfrön till lunch. Försöker hela dagarna få i mig åtminstone två lite fräscht kranvatten (värt eget goda) och färska citroner i.
Fick förresten en råsaftcentrifug för någon vecka sedan (tror jag skrev om det), som jag inte provat ännu. Kanske dags att testa, har både äpplen och morötter hemma.

Underbart höstväder med strålande sol från klar himmel och lite kall vind. Nu är det nattfrost på ca -2-3° och uteblommorna hann jag inte rädda, men det finns nya att köpa nästa vår och sommar. Solen lockar ut mig på en tredje promenad (utan stavar) på 45 minuter och nu har jag faktiskt ömma fötter. Undrar hur det skall gå i morgon? Är också ganska svullen om underbenen, överansträngning? Får bli vila framför TV och dator i kväll.

B kom hem ovanligt sent och middagen var klar sedan ett tag. Gjorde torsk enligt ett favvorecept från GI. Man lägger torsken i smord form, bryner bacon och purjo och brer över fisken och häller på vispgrädde. In i ugnen i 225° i 30-40 minuter. Serverades igår med kokt potatis. Lustigt nog ringde yngste sonen och ville ha tips på tillagning av fisk, han hade också planerat fisk till middag. Vi kom fram till att han gjorde sin fisk med morötter, palsternacka, citronsaft, salt och peppar i ugnen och pressad potatis till det. Låter gott!

Totala antalet steg idag: 16.463