tisdag 31 januari 2017

En givande dag

Helgen förflöt utan att jag överhuvudtaget rörde mig utanför dörrarna. Det var grått, mulet och dimmigt och allmänt trist.
På fredagen var jag ju hos yngsta barnbarnet och fikade och han blev överlycklig för flygplanet. Pappan hade bakat saffransmuffins som jag naturligtvis bara måste smaka, men det blev bara en i alla fall.


På förmiddagen idag körde jag in till Klippan och besökte PRO. Innan dess hade jag googlat och sett att Väntjänsten i Klippan lades ner för flera år sedan och Röda korset hade inget intressant att börja med heller. PRO har massor med olika aktiviteter och redan i morgon kommer jag delta i en kurs i spanska. Får se om jag är överkvalificerad eller inte, men i alla fall kul att komma i kontakt med andra deltagare. Träffade kursledaren Eivor som gav ett mycket trevligt intryck. Kursen började förra onsdagen och i morgon är det dags klockan 9.30. Spännande, kanske jag kan knyta nya kontakter med människor som inte arbetar.

Jag och min äldste son åt lunch på restaurangskolan Valhall där mitt ena barnbarn går sin utbildning som kock. Vi åt fantastiskt god lunch där.
Min Marcus hade fiskstationen idag och jag fick en härlig torskfilé med brynt smör och potatisstomp till varmrätt. Vi började båda med salladsbuffén som var så fräsch och god, sen tog vi båda skagenröra med löjrom på kavring till förrätt. Min varmrätt vet du redan och Gerry tog en panerad schnitzel med fräscha grönsaker och béarnaisesås. Vi orkade ingen dessert utan tog kaffe. Jag drack vatten och Gerry en alkoholfri Mariestadsöl, eftersom han skulle till jobbet efteråt. Kan varmt rekommenderas men boka bord innan. Hela kalaset = 263 kr.





Tyvärr glömde jag fotografera salladsbuffén. Vi bestämde att vi skulle äta lunch där minst en gång i månaden framöver. Jättetrevligt!

På vägen hem tittade jag in om Hillesboden i Fastarp där man hade 50% rabatt på en del märkekläder som skall utgå ur sortimentet och 800 kr rabatt på Kyboots, men som tur var fanns det inga skor jag ville jag i min storlek och kläder tänker jag inte köpa innan jag väger/mäter mindre. 

Jag har försökt med Metacam och C-vitamin till Pelle katt men han tycks inte ha blivit bättre av det så innan jag ringer till veterinären provar jag en kur Vetrimox som jag vet skall hjälpa mot urinvägsinfektioner. Om det inte blir bättre måste vi nog besöka veterinären i alla fall. Synd om Pelle för han tycker inte alls om att få medicin, han gillar veterinären bättre, haha.