fredag 12 augusti 2016

Lite senare....

.....kan jag sammanfatta dagen som så att jag har varit "klistrad" framför TV:n och OS förutom ett par tupplurar emellanåt. Klockan är nu runt halv elva på kvällen och det är snart dags för en lur igen innan det sätter igång igen med simningen vid halvtresnåret.
Klockan åtta i morse åt jag lite soppa från ViktVäktarna och vet inte om det var kvällsmat, frukost eller lunch eftersom jag vänt upp och ner på dygnet totalt. Det smakade i alla fall jättegott och den var ganska starkt kryddad.

Runt klockan två åt jag igen och då blev det kassler, grönsaksbullar (frysta från Ikea) och lite grekisk yoghurt med sweet chilisås i. Nu, för bara en stund sedan gjorde jag en grekisk sallad med fetaost och kalamataoliver i så nu känns det bra med en vilostund.

Vet inte vad som flög i min söta, snälla lilla Nicke i kväll. Förmodligen blev han jättesur för att han inte fick ligga i mitt knä när jag puttade ner honom på filten i soffan. Han blev jättearg och högg och klöste mig i höger arm där jag nu har ett rejält sår på ovansidan och lite fler mindre sår och skråmor runt om. Det har hänt två gånger förut, men då när jag föst väck honom i sängen. Jag blir vansinnigt arg och skriker på honom och sedan åker han ut. Det verkar som han förstår att han gjort fel. Just nu är både han och Pelle ute. Nåväl. jag förlåter honom och släpper in dem när de vill och hoppas slippa infektion och penicillin. Doktorn vill alltid att man söker hjälp efter kattbett, men jag avvaktar, är också välvaccinerad.
Så här söt och snäll var han innan vi blev "osams":







God morgon....

.... god natt eller vad ni vill. Klockan är nu 5 på morgonen och jag har just sett Sara Sjöström ta brons på 100 meter frisim. Vilken tjej, ett guld, ett silver och ett brons hittills och det kan mycket väl bli fler. Som "vanligt" nu under OS har jag slaggat på soffan mellan 22 och 02.30, vaknar och tycker det känns svalt inne, jag fryser lite. Kollar termometern och det visar sig att det är bara 7° ute och 17° inne, brrr! Kör igång värmepump och elektrisk braskamin samt tänder 7 värmeljus och ett vanligt stearindito för att få lite värme i stugan. Hösten har tydligen kommit ovanligt tidigt, var blev sommaren av?

Igår fick jag i alla fall klippt gräset och precis när jag var färdig kom det en skur. Strax efter sken solen och jag kunde gå en runda med trimmern. Dagen slutade på strax över 12,800 steg och då hade jag avverkat 30 minuter på gåbandet framför repriser på TV från OS-grenar jag missat. Jag en sportnörd? Nja, bara när det gäller att titta.... men jag längtar tills badhuset är färdigrenoverat och vattengympan kör igång igen. Nu har det varit stängt sedan maj och man räknar med att det skall vara klart i september. Nice!

Har totalt glömt att fotografera mina måltider men det har inte varit något märkvärdigt. Igår startade jag med fyra kokta ägg runt sjusnåret på morgonen (OS ställer till det lite och jag håller inte på 16:8 under tiden). Till lunch gjorde jag blomkålsmos och åt kassler till och på kvällen blev det Maasdamerost, vitlöksost och kalamataoliver.

Just nu är jag inte trött utan sitter med en fleecefilt runt mig och funderar på vad jag skall äta till frukost om ett tag, är lite hungrig nu. Får se om det blir en liten lur till på soffan före dess. Katterna är lätt förvirrade av min ändrade dygnsrytm och vill äta och gå ut på "konstiga" tider, men just nu sover de.
Bildresultat för see you later