torsdag 11 augusti 2011

Tjatig, tradig torsdag

Oj, jag har inte skrivit något här på länge nu, men det har mest varit jobb, jobb och jobb. Vädret är erbarmligt, rena rama hösten med skyfall, storm och pyttsmå solglimtar. Temp i morse ute var 9,3°.

Så där ja, hemma från jobb. Naturligtvis, som nästan alltid när jag är ensam sekreterar, drällde det in en massa akuta patienter, både till doktor och sköterska. Kollega A sade igår att hon ville gå hem 12.30 idag för att hennes barns kusin skulle begravas kl 13.00 i Norrland (!) och hon ville vara med svärfar i nån kyrka då och maken också. Hmmm, fattar inte vad det skulle vara för nytta med det, maken kan väl ta hand om sin far??? Nåväl, trots mitt missnöje försvann hon, undrar om hon tänker jobba längre i morgon då hennes tid egentligen står till 12.15? Hon blev så klart inte färdig med sin skrivning heller, som vanligt!! Fy, så trött jag blir.............längtar till kollega Linda är tillbaka om en dryg vecka. Hon och familjen ligger och lögar sig i Turkiet nu :-))

Nu är det ca 13° ute och regn, förstås. Redan igår kände jag hur det "tätnade" i huvudet, det ekade liksom och örat med rör kändes mystiskt. Tog både kortison och vanlig nässpray igår och i morse och det har känts hyfsat under dagen, men nu på sena eftermiddagen sämre igen. Tog genast dubbel spray när jag kom hem och hoppas det inte utvecklas till något annat.

Maken har tagit upp köttfärs och säkert tänkt laga lasagne men jag vet inte om jag är så sugen på det. Åt kyckling och potatissallad till lunch. I lördags åt jag min sista McDonald meny i förhoppning att få det sista glaset i serien, ett rosa. Men tjohej vad jag bedrog mig, alla rosa glas var slut och jag fick ett grönt. Gjorde ett försök till på söndagen, då i Ängelholm i stället för i Örkelljunga, men det fanns bara gröna där också. Fick, snällt nog, byta till mig ett rosa av svärdottern :-)) Hur kan man/jag bli så besatt av att samla Coca-Colaglas? Tja, aldrig gjort det förr, men årets design tilltalar mig och nu har jag alla årets glas.

En annan sak är att vi aldrig tar in vår torkvinda. Den får vara ute året runt och är jättebra att hänga fågelborden på vinterhalvåret. Alltså, inte så konstigt att de bara håller en fyra eller fem, sex år och sedan rostar sönder och röret eroderar och vindan faller som en fura. Detta hände förra veckan och nu har vi en spinkens ny, fin vinda, som vi inte kunnat inviga pga skitvädret. Ha, ha, ha!!!

Funderar allvarligt på lite solsemester nu i höst. Har inte varit och badat i havet en enda gång i år. Har kollat runt lite på olika arrangörer, men attans vad det har blivit dyrt. Om det skall bli någon resa får det nog bli en "sista minuten resa", allt annat verkar inte prisvärt. Vet inte heller vart jag skulle vilja åka.Får väl se hur det blir med det.

Trött som tusan, snörvlig och lite tungandad, har tittat på TV en stund men väljer nu att krypa ner i bingen och förhoppningsvis känna mig lite piggare i morgon. THiF tomorrow!!!