lördag 19 december 2009

Ledig lördag

Vaknar pigg och utvilad efter en god natts sömn. Upptäcker att det är -10,4° när jag skall hämta tidningen, brrr. Det knarrar skönt under skorna och luften är hög och ren här ute på landet. Mmm, jag gillar det! Det är kolmörkt ute och katterna kikar bara ut som hastigast och kommer in ganska omgående. Kaffe, tidiningen och "Ring så spelar vi" är en go´ början på dagen.

B skall jobba i morgon, det gäller kall + varm jultallrik, risgröt, kaffe och kaka till 90-100 pers. Han har förberett det mesta på jobbet men det har strulat lite med ugnarna där så idag skall han fixa Janssons frestelse hemma, puh! Känns nog som jag bör hålla mig långt borta från köket denna dag, jag skall i alla fall åka och handla kattsand, cig till B (fy så onödigt, hehe), Kvällsposten och kanske något mer. Måste nog också satsa en peng på en V75:a, vem vill missa potten på 60 miljoner till ensam vinnare?

Det märks att vi närmar oss julen med stormsteg, varenda ort och by har lördags- och söndagsöppet långt in på eftermiddagen. Jag har inte köpt några julklappar i år, det blir bara barnbarnen som skall få och jag vet ännu inte vad de önskar sig. Vi vuxna har slutat ge varandra, så skönt att slippa detta bryderi att hitta på lämpliga och inte alltför dyra gåvor. Hoppas mina pojkar känner likadant.