fredag 13 november 2009

Fredagen den 13:e

Oj, oj, oj, vad är det som händer? Jodå, kl 6.55 kommer alla takgubbarna och börja slita och riva loss den gamla underlagspappen och läkten (heter de så de där träribborna?). När jag är på övervåningen så låter det som om de är på vinden och i sidogarderoberna och det rasslar av nedfallande skräp. Riktigt otäckt, väntar bara på att de trillar ner rakt igenom alltihop. Usch!!!
Ojsan, gick och öppnade en sidogarderob och japp, det är fritt blås rakt ut i det blå (fast det är grått idag). Hoppas det inte börjar regna för jag har ju massor med grejor i kartonger, gamla fågelburar och allsköns bråte där. Kolla utsikten från sidogarderoben på kontoret/lilla rummet:

Uh, det har blivit kallt i huset utan yttertak. Eldar i pannan så det står härliga till, värmpumpen får vila ett tag.
Kör en maskin tvätt med bl a mina svarta jeans som jag färgade om för ett tag sedan (till svartare, hade blivit lite grådaskiga), men aj, aj, aj, de fäller fortfarande, tar det aldrig slut? Som tur är blev bara ett par vita trosor grå, men jisses så trist det är när det händer.

Till middag en rätt som man antingen älskar eller hatar, stekt salt sill med löksås. När jag var liten serverade pappa det till varje söndagslunch och jag verkligen hatade det. Som vuxen har jag lärt mig att älska det och längtar vansinnigt mycket efter det ibland.

Jaha, fredagen den 13:e har således förlöpt utan missöden. Takgubbarna har lagt "plankor" och underlagspapp på norrsidan av huset idag och mörkret lägrar sig när de slutar klockan 17. Så här har det sett ut under dagen: