lördag 16 juli 2016

Frustrationer

Igår var Mr X 1 här igen och började ansa den typ 50 meter långa tujahäcken. Nu har jag betalat för ytterligare 10 timmar och han gör ett jättefint och noggrant utfört jobb. Jag skulle ju fixa fika och körde till affären, såg smörgåstårta i charken men stod emot (dyrt). Vad fick jag då med mig i korgen? Inte alls nyttigt, tunnbröd, rökt lax, skagenröra, ädelost m m. Jag gjorde tunnbrödsrullar med rökt lax och skagenröra och åt naturligtvis två stycken jag med, men gott var det. Tillika åt jag wienerbröd och vaniljhjärta till kaffet. Herregud, jag har ju ingen karaktär alls när det gäller mat! Fy på mig! Nu måste jag ändra kurs om det skall bli målgång för vikten till nyår. Funderar på att äta Modifast i några dagar. Såg att jag har 32 påsar med kort datum i skåpet, inte alls roligt men kanske en bra start för återgång till vettigt leverne.....Så frustrerad över mig själv....
Bildresultat för modifast
Frustration även över mina planteringar i sommar. Jag brukar aldrig ha tagetes i mina lådor och krukor, men tyckte det blev fint i år ihop med Mårbackapelargoner och blå lobelia. För det första så har Mårbackorna växt och blivit som buskar och tagit över nästan hela lådorna/krukorna, så man knappt ser de andra blommorna. För det andra upptäckte jag igår kväll när jag vattnade att "mördarsniglarna" tydligen gillar tagetes väldigt mycket, usch då äckliga de är! Jag kan inte med att plocka dem eller göra något överhuvudtaget så de får väl mumsa i sig bäst de vill och kan. Tror inte ens jag vill försöka övervintra Mårbackorna heller, vet ju inte hur mycket snigelägg det kan finnas i jorden. Bläää, och dubbelt bläää för det. Tappat lusten att ansa bland dem när jag inte vet när/om jag plötsligt får kontakt med en äckligt slemmig varelse, ja, sån är jag. Tycker egentligen inte alls om att påta/peta i jord, men älskar blommor.
Innan Mårbackapelargonen växt till sig och innan sniglarna gjorde intrång
Nu har pelargonen tagit över helt och hållet


Regn, regn, regn, hela dagen. Tyckte det lättade vid halvfemdraget så drog på mig träningskläder och skor och gav mig iväg, men hoppsan, det dröjde inte länge förrän regnet tilltog och jag vände hemåt. När jag kom hem var jag sjöblöt om fötterna och genomvåt för övrigt med. Det blev i alla fall en runda på 5 km på 55 minuter, så ganska nöjd med det.
Var inte alls sugen på Modifast drycker/soppor/puddingar till min sena lunch kl 16 idag. Jag gjorde cole slaw och till det kokta ägg och grillad kycklingfilé i skivor, toppat med Jamaican bell-chili av egen odling. Om jag blir hungrig i kväll tar jag antingen en avokado med crème fraiche och stenbitsrom eller en Modifast (tror inte jag någonsin mer blir sugen på det, måste jag kasta 32 portioner?).

Gällande plankan-utmaningen ligger jag i framkant och förväg där, idag skulle det göras 90 sekunder och vila i morgon, och sedan ytterligare någon dag med 90 sekunder. Provade lite längre och gjorde 105 sekunder idag, nästa mål är 120 sekunder, oj oj oj.
Bildresultat för plankan