söndag 29 november 2009

1:a advent

För alla som kanske inte är lika insatta i kyrkoåret och latin, kan jag berätta att advent kommer av ordet adventus som betyder ankomst. Vilken ankomst vi väntar på är ju väldigt individuellt, somliga väntar på tomten och andra väntar på något helt annat ( t ex Jesus). Idag hade jag tänkt gå på adventsgudstjänst i Östra Ljungby kyrka, jag tycker mycket om musiken till denna helg, men det visade sig att gudstjänsten var i Källna kyrka och jag var alldeles för sent ute för att hinna dit.

Jag stannade hemma och njöt av alla ljus, adventsljusstakar, aromaljus, tealights osv samt pepparkakor med ädelost och härligt svart vinbärste till. Jag var nöjd med mina fina fönster och avnjöt middag med fläskfilé, råstekt potatis, kryddsmör med bl a paprika och blomkål med ädelosttopping. Vi hade nämligen offrat någon timme eller så nere på ICA Maxi i Hyllinge och handlat bl a detta + en hel massa annat.

Yngste sonen är i Chawenga (Koh Samui, tror jag) och njuter i fulla drag. Blir pyttelite avis när jag ser bilder därifrån.

Så här ser i alla fall mina adventsstakar och fönster ut: