måndag 26 januari 2015

Regnet det bara öser ner....

En helt grå och regnig dag, det blir inte riktigt ljust på hela dagen, men det är ganska OK för jag jobbar heldag. Alltså blir det ingen promenad idag för det hinns inte med innan mörkret faller.
Äldste sonen fyller 41 år idag men jobbar kvällsskift så jag tänkte titta in till honom i morgon, men så fick jag byta dag och jobba i morgon på grund av kollegas mycket sjuka hund. Det känns helt OK för sedan är jag ledig ända tills på måndag och kan således hälsa på honom på onsdag eller annan lämplig dag :-)

Det var dags för vägning i morse och det blev -0,9 kg den här veckan. Lite besviken för vågen var snällare igår men måste ha ätit något olämpligt som ökat på tills idag. Höll mig inom kalorigränsen men kanske för många kolhydrater?? Idag har jag också hållt mig inom gränsen men stoppat i mig 3 stycken bondkakor, så himla onödigt, men gott ;-)
För övrigt blev det mest rester och dagens intag blev som följer:

Lunch: Rester av lax under skärgårdstäcke, se lördagen + groddmix
Mellis: 2 bitar mörk choklad >70 g = 10 g
Middag: Kalvsylta, blomkålsmos, rödbetssallad
Kvällsfika: 1 Allevo bar röda bär

Så här efteråt kan jag konstatera att jag faktiskt inte var hungrig utan bara sugen när jag åt Allevo bar och även bondkakorna känns rätt så onödiga. OK, höll mig inom gränsen och hade 99 kcal kvar i "budgeten" men det var onödiga kolhydrater :-( Skärpning nu, inte ge efter för suget!

Nu skall jag läsa en stund innan det är dags att släcka lampan och säga god natt. Tydligen blir det inte bättre väder i morgon men eftersom jag slutar 14.15 skall jag kränga på mig regnkläderna (om det behövs) och ta en promenad i dagsljus :-D


Sköna söndag



Som jag skrev i gårdagens blogg så vaknade jag sent, kl 9 på grund av nattsudd framför TV:n. Således blev det ingen frukost utan diverse städning och disk och lunch därefter vid halvtvåtiden. Åt en Lindahls kvarg persika/passionsfrukt "spetsad" med lite keso, havrekli och linfrö.                     
Någon timme drygt senare var jag småhungrig igen och gjorde en Dukansk toast med ost och skinka och gurka och då blev jag mätt.
Tittade på damernas skidstafett en stund in på andra rundan men det gick åt skogen för de svenska tjejerna och det blåste rejält så alla hade stora svårigheter med skyttet. Tröttnade på att se detta och gav mig ut på en promenad i stället. Gick 3,5 km och njöt, det var vindstilla och solen dalade sakta. Så skönt!

Vacker solnedgång på min eftermiddagspromenad ☺

 I morgon är det vägningsdag. Jag är ju med i två grupper på Matdagboken, dels 60+, dels Biggest Loser 2015 och invägningen gäller båda grupperna. Hittills har det varit två invägningar och det har ju gått mycket bra tycker jag, sammanlagt sedan 7/1 var det 3,0 minuskilon förra måndagen 19/1. (Jag startade efter trettonhelgen). Hoppas på bra resultat i morgon också både för min egen del och även för gruppernas resultat.

Klockan är nu 17.30 och jag funderar på vad jag skall laga till av köttfärsen som ligger i kylen. Enklast är ju köttfärsröra med zucchinipasta så jag satsar nog på det, får återkomma med resultatet senare. Nu mot köket..........

..........Japp, det blev en köttfärsröra med lök, vitlök, rött matlagningsvin, chiliflakes, rökt paprikapulver + diverse andra kryddor. Till det serverades blomkålsmos och sallad på gurka, rädisor och kapris. 


Kvällen innebar TV-tittande, disk i pauserna + ett pass på vibrationsmaskinen. Nu är klockan en kvart efter midnatt och jag skall gå upp klockan 6 och efter dusch, rensning av kattlådor och utfodring så bär det av till jobbet för heldag. Så nu är det dags att säga natti, natti.