måndag 10 oktober 2011

En snörvlig bokmals helg



zwani.com myspace graphic comments
Myspace Monday Comments


Helgen har förflutit i lättjans tecken, dels beroende på kvarvarande slemmig host och nästäppa, dels på grund av en härlig bok. I juni köpte jag bl a Viveca Stens "I natt är du död", men skulle först läsa en annan bok så maken fick ta Viveca Sten. Nu hör det till saken att han hinner inte läsa många sidor innan han somnar tvärt, så först nu fick jag tag i den. Alltså tillbringade jag mesta tiden med boken i sängen och kaffe på sängbordet. Det tog lördagen och en bra bit in på söndagens eftermiddag innan jag slukat den. Jag gillar verkligen hennes berättarstil och även Stockholms skärgård. Camilla Läckberg skriver också jättemysigt om Fjällbacka, Grebbestad m m. Däremot tycker jag inte om Liza Marklunds böcker, har visserligen bara läst två, men det räcker.

Således har det inte blivit något nyttigt gjort mer än ett par maskiner tvätt. Har också i stort sett redan glömt vad jag ätit, men örtbakad lax och rotfrukter räckte till två mål och sedan har det som vanligt varit yoghurt på längden och tvären, lite blomkålsmos och kålpudding blev det visst också. Fuskade med en kanelbulle i fredags på jobb, den var god, och lite blåbärspaj hemma i lördags.

Har förresten glömt att nämna att jag blev vaccinerad i fredags, alltså grundvaccinerad som små barn blir, hmmm. Det är nämligen så att jag aldrig blivit vaccinerad mot vare sig stelkramp, difteri eller smittkoppor. Vet inte varför jag inte fått de två förstnämnda och smittkoppsvaccinationen "tog" helt enkelt inte på mig trots två försök. Har ju klarat mig genom både hundbett, kattbett, rostiga spikar och andra sårskador genom livet utan efterföljande problem. Måste ha bästa immunförsvaret, eller.....
Hur som helst blev armen öm i ett par dagar och det gick inte att ligga på den, men idag är den helt återställd. Nästa omgång blir om fyra veckor och den sista inom ett år och då har jag skydd livet ut.

Slutade tidigt idag. Hade tur i morse med promenad i uppehållsväder, se´n har det ösregnat hela dagen. På kvällsturen, som gick ner till affären, duggade det först lätt, men när jag handlat mjölk och tre par sockar och kom ut igen så regnade det ganska mycket, men det var en skön promenix i alla fall. I kväll har jag övat på de tre senaste danserna för i morgon är det dax för ny lektion igen, passar på i reklampauserna på TV.


Frukost: Miniyoghurt, minikeso, havrekli, linfrö, kanel, kaffe
Mellis: Miniyoghurt, minikeso, havrekli, linfrö, kanel, kaffe
Lunch: Rökt forellfilé, äggröra
Snax: Salta cashewnötter
Middag: Stekt kyckling, keso med ajvar relish