tisdag 16 augusti 2011

Nästan bara jobb...

Usch och fy vilken strulig dag på jobbet. Datorstrul x flera som tog mycket tid i anspråk men kollegor som var tacksamma när jag fixat det. Ytterligare en doktor som är tillbaka i tjänst efter semestern, vilket också innebär ökat arbetstryck (jäklar, kom just nu på att jag glömt kolla vad som är fel med hennes telefon).
Goaste lilla kollegan Linda är inne på sin femte och sista semestervecka och kom hem från Turkiet i lördags. Idag tittade hon in som hastigast för att säga hej, såg helt brun, pigg och glad ut. Skall bli skönt när hon börjar jobba igen på måndag.

Andra "attackdagen" blev som följer:

Frukost: Yoghurt, havrekli, linfrö, kanel, Carls bröd, rostbiff, kaffe
Mellis: Carls bröd, färskost, rostbiff
Lunch: Gravad lax, kokt ägg, rödlökskeso
Middag: Carls bröd, makrill i tomat, kokt ägg, kesella, hackad rödlök, dill

Köpte citroner igår och har druckit lite mer än 2 liter citronvatten idag. Innan har det blivit vatten med antingen äppelcidervinäger eller citronsaft från en sådan där lite plastcitron, vilket inte alls smakar lika bra. Jag gör i ordning en 1-liters kanna åt gången.

I kväll har jag tittat på sommarens sista Allsång på Skansen med bl a Björn Skifs (en favorit), Loa Falkman, Peter Jöback och Stockholms symfoniorkester och det var riktigt trevligt. Har också börjat sammanställa min egen receptsamling à la Dukan, skriver det i A5-format och laminerar sidorna så att de skall hålla bättre mot bl a spill och dräll i köket. Jag lånar recept jag hittar och gillar på olika bloggar och på Dukanforumet och så har jag förstås hittat på en hel del själv ;-))