söndag 15 november 2009

Home alone

Söndag och B skall jobba hela dagen och halva kvällen. Det kommer ett 40-tal funktionshindrade till en "försenad" Halloween-fest på Tuwa. B skall bl a först sköta om djuren (hästar, gäss, kor m m) och sedan fixa grillad hel benfri kotlettrad och potatisgratäng som besökarna skall bjudas på efter en "spökpromenad" i omgivningarna.

På morgonen ringde ex-svägerskan Kerstin och berättade att hon lyckats fixa hundpassning 3/12 så vi kan åka på "madrassresa", dvs en bussresa med demo av sängkläder i ull, lunch, besök på Berzelii choklad och julmarknad i Haga, Göteborg. Jag har aldrig varit på någon sådan tripp och tycker det skall bli kul, har fått för mig att det är typ en pensionärsaktivitet, så det är väl tid att börja pröva på sådant. Billigt är det också, bara 250 kr för en heldagsutflykt.

Inga takgubbar idag utan mycket lugnt och skönt. Eldar fortfarande så det är som en bastu inomhus, allt för att få bort fukt från taken. Efter disk och dusch gjorde jag en ananaspaj och bjöd den äldste med familj på eftermiddagsfika. Det blev jättetrevligt och de gillade pajen, nästan hela gick åt.

Klockan 18.15 dundrade en jättebil med kran in på gården och lastade av 5 pallar betongpannor och en halvpall nockpannor. Herregud, en söndagskväll, inte trodde jag att man jobbade med sådant då.

Eftersom jag är ensam hemma har jag inte lust att laga någon middag, det blir en pizza från frysen med extra pålägg i form av kassler och mera ost. ICA:s egen pizza är faktiskt inte alls så dum.
Fördrev kvällen framför TV:n i min ensamhet tills B kom hem och då hade klockan redan passerat 21 med god marginal. Evenemanget hade varit verkligt lyckat och besökarna var glada och mycket nöjda. Jag var trött och kojade vid 22-tiden med en bok men släckte ganska snart och somnade gott.