onsdag 20 juli 2011

Sliter som en slav ....


Om förra veckan var hyfsat lugn på jobbet så är den här helt otroligt intensiv. Vi har fullkomligt "knökfullt" med patienter och dom är verkligen sjuka, begriper inte hur så många kan dra på sig halsflussar, urinvägsinfektioner och allt annat skräp nu. Jag har ju någorlunda hjälp av en vikarie i receptionen men allt annat måste jag göra själv, t ex tre akuta remisser med bl a ambulanstransport på mindre än en halvtimme. Vad tycks om det?? I morgon jobbar jag hela dagen i Örkelljunga men på fredag skall jag jobba eftermiddagen i Bjuv och då lär en del bli liggande i Örkelljunga tills måndagen, så kul.....NOT. Har börjat 
kl 7 varje morgon denna vecka för att få jobba lite i fred innan ruschen kommer igång. Trött.....


 
Nåväl, hemma nu och på vägen hem längtade jag efter kokt fisk, skirat smör med hackat kokt ägg och dill till middag och fantastiskt nog hade B tagit upp fisk från frysen. Tankeöverföring?? Jag vill ogärna köpa färsk torsk med tanke på larm om "torskmask" som det stått om en del på sistone. Igår hade vi ugnsstekta kycklingbröst med färska örter på tillsammans med blomkål och champinjoner, mums. Hade också fixat till en god tzatziki som jag tycker man kan ha till det mesta. Fick duga till lunchlåda idag också. Av syster Cathrine på jobb har jag köpt en hel del färska, lite ovanliga örter, bl a vild vitlök med rosa blommor som är väldigt goda och dekorativa, dessutom japansk mynta, röd kryddsalvia (lite väl stark smak tycker jag), rosmarin, kungsmynta m m.Nu återstår att plantera om växterna i större krukor/lådor.

Sonen Gerry var hos mig på jobbet igår och fick taget bort suturerna i underarmen efter olyckshändelsen på jobbet för någon vecka sedan. Han hade först sökt sin "egen" distriktssköterska som bara hade mottagning två timmar på morgonen. Det har läkt jättefint, är helt torrt och nu några strips över ärret för att hålla det så tunt och smalt som möjligt. Sonen nöjd med att det inte stramar så mycket längre.

Nix, nu är det dags att gå en trappa ner och fixa firren till middag. B har städat badrummet idag, fint, och kört en maskin tvätt som skall tas in nu. På fredag funderar jag på att köra inom McDonalds för lunch på väg till Bjuv, måste ju ha veckans Coca-Colaglas och därför uppoffra mig och stå ut med en plusmeny igen. Sedan är det bara två veckor kvar med nya glas, hehehe. Får se vilken färg de har den här veckan. Hittills har jag tre färger:



Önskar alla en god kväll! Klockan är 22.30 och det är 17° ute, härligt!!!