måndag 23 maj 2011

Snart semester ;-))

Oj, oj så fort tiden går! Nu är det sista veckan på jobbet innan semester och ni skall veta att jag verkligen är trööööööttt och i behov av ledighet. Har släppt det mesta med mottagningen i Bjuv, nu får de klara sig på egen hand.
Vi hade en jättetrevlig kväll i onsdags förra veckan när vi träffades (Solljunga och Bjuv) vid Hjelmsjövik och grillade lite korv och åt det med bröd, potatissallad, gurka, tomat och sedan skulle vi ha kaffe och lite kakan. Ett litet missöde gjorde dock att inte så många fick kaffe..... en stor pumptermos havererade i syster Liz´ bil när hon väjde för en kanin och den ena av de små termosarna hade av någon anledning fyllts med vatten (!!!) i stället för kaffe. Nåväl, kvällen tycktes mycket lyckad med samvaro och en liten "quiz" som jag sammanställt och förstapriset bestod av två muggar designade Stig Lindberg och andra och tredje pris var kylväskor modell medium/small.


I och med att jag jobbat så intensivt med både denna kväll och för övrigt, så förtjänade jag att sluta kl 13.15 på fredagen och gissa om jag såg fram emot en ledig weekend. Helgen har bjudit på omväxlande väder och igår kväll bröt nog helvetet loss.
Sällan har jag upplevt liknande åskväder.
Ett tag hade vi bara tre kanaler som fungerade på TV. Gissa om jag är glad att vi har nytt tak så det inte regnar in......

Barnbarnet Victor har varit här både lördag och söndag och hjälpt oss med våra låååånga tujahäckar, dock hanns det inte färdigt pga ovädret men han återkommer och slutför jobbet.
Därutöver har vi en fruktansvärd häck med massor med taggar i som Gerry lovat ta hand om, den löper runt baksidan av tomten och mäter måååånga meter. Den får han kanske till och med tackla med motorsåg eller jag vet inte vad som biter på den.

Har också hittat till mannen i Åstorp som fixar service på Kärcher högtryckstvättar. Den maskin vi har är tydligen ingen vanlig maskin utan enligt hans utsago en "verkstadsmaskin" för proffs och ny slang till en sådan går lös på 1872:- inkl moms, jisses kors. Men en ny sådan maskin kostar runt 10.000 kr, tja vad gör man??? Det hade vi ingen aaaaning om, vi köpte maskinen billigt (tror det var 7-800 kr) av Pierres f d svärfar för en hel del år sedan. 

Idag på jobbet har jag ägnat största delen av tiden att fixa hemsidan till vårt vårdhem Solglimman i Glimåkra. Själv är jag nöjd med resulatet men hon som hade skickat material till den hade fler önskemål, men det är inget som jag är kapabel att fixa, vet inte ens om det funkar på vår sida. Herregud, jag har absolut ingen utbildning på att fixa websidor, vad begär man??? Välkomna att kika in på mitt "verk" på www.solljungahalsan.se