söndag 18 oktober 2009

Sköna söndag

Vackert väder med lite sol och hög frisk luft lockade mig till en stavgångstur på 1,5 timme före en mycket sen frukost kl 10.15. Lyssnade på "De obarmhärtiga" av Willy Josefsson idag också. Tycker om hans böcker som för det mesta utspelar sig i Ängelholm och där jag känner igen varenda steg hans pensionerade polis Martin Olsson tar och även hans bilturer i nejden. Det är Allan Svensson som läst in boken och det gör han bra, tycker jag. Tyvärr kommer boken ta slut idag, så jag tänker eventuellt bege mig till "bibblan" endera dagen för att se vad som erbjuds i CD-böcker där.

"Frunchen" (frukost+lunch): Två rågkusar med ägg och ishavssallad, Proviva nypon med linfrön och kaffe. Gillar Proviva blåbär bättre.

På eftermiddagen tittade jag på 8:e CD:n av "Svenska hjärtan" som kommer med Aftonbladet för 59 kronor. Jag köper aldrig Aftonbladet men B köper Kvällsposten nästan varje dag och tydligen bryr sig inte säljarna om huruvida man köper den ena eller andra tidningen för att få köpa CD:n. Under tiden jag tittade på CD:n hann jag med 30 minuter på motionscykeln. Perfekt!!

Till middag åt vi pannbiff med lök och sedan tog jag lurarna i öronen och gav mig ut på ännu en runda, denna gång dock utan stavar. Kvällen tillbringade jag mestadels i soffan framför TV:n.
Helena i Fröslida ringde och berättade att hon kommer till Mölle på fredag för att hämta en valp. Då skall vi ses och jag skall köpa en låda Xocai-choklad av henne. Det är egentligen ett kosttillskott som innehåller nyttliga aminosyror, vitaminer, antioxidanter, mineraler, omega 3 och proteiner m m,n gjord på kallpressad kakao, acaibär och blåbär och smakar faktiskt gott också. Det hjäper till att hålla en jämn blodsockernivå och motverkar sötsug och dämpar aptiten, vilket ju bäddar för hjälp till viktminskning.

Klockan har nu hunnit bli 23.27 och jag skall gå och borsta tänderna och lägga mig och läsa en stund. I morgon skall jag ta itu med offerterna på taket och boka in en tid hos Lis-Britt på banken.

Stegräknaren visar: 20.233 steg idag. Yipee, rekord än så länge!!! Jag är på G!!!