torsdag 11 augusti 2016

Long time....no see....

Ja, här har det varit och är fortfarande full fart! Hade en jättetrevlig och intensiv helg med tre härliga kvinnor och nu är det OS-tittande för hela slanten. Jag försöker sova (mest på soffan) mellan 22-02 så tittar jag på TV3 och TV10 växelvis, men visst missar jag en del och då får jag titta på repriserna och sedan börjar det igen kl 13. Det funkar eftersom det rör sig om så kort tid och nu har jag ju lyckan att vara ledig och inte jobba, skall bara jobba onsdag, torsdag och fredag eftermiddag nästa vecka.

Bildresultat för os 2016

När jag kom hem efter jobbet på fredagen skyndade jag mig att "slänga ihop" västerbottensostpajen och in med den i ugnen. Första gästen, Jessie, dök upp en stund senare och vid åttadraget kom ett styck husbil med en stockholmska, Biggan, och en halländska, Helena. Det blev ett kramkalas som heter duga, det var länge sedan vi sågs alla fyra. Pajen serverades med rökt lax och örtig creme fraiche och smakade jättegott tillsammans med Helenas egenodlade tomater och gurka.
Vi tjattrade på av hjärtans lust och tiden fullkomligt sprang iväg. Plötsligt sade Biggan att klockan var ett, omöjligt tyckte vi, men så var det. Dags alltså att inviga bäddsoffan och det gick finfint att bädda den. Klockan två sade vi natti, natti och gick till kojs.

Vaknade lördag morgon till ösregn, typiskt! Vi som hade planerat promenader med Jessies två hundar som följt med hit. I stället åt vi rejäl frukost med fröknäcke, ost, skinka, chorizo, kokt ägg m m och fortsatte prata några timmar. Jessie tog små korta rundor med vovvarna mellan skurarna och vi andra gjorde inte så mycket nyttigt, mer än att jag gjorde i ordning kvällens dessert, Tobleronemousse. Jag hade ju tänkt handla det allra sista till middagen, bl a champinjoner, men ingen var hågad att ge sig ut, så det fick bli utan. Jag gjorde en kycklinggratäng med bacon, ost, creme fraiche och dijonsenap och till det åt vi rostade rotsaker som sötpotatis, morot, lök etc. Jättegott, tyckte vi alla fyra.

Biggan hade med sig en "maskin" som typ scannar kroppen på 7000 frekvenser och som ger massor med information om organ och sjukdomar, genetisk ärftlighet och mycket, mycket mer. Hon har många utbildningar inom alternativmedicin och annat, som jag inte kan förklara. En sådan scanning kostar 1500 vid första besöket hos terapeuten, men generösa Biggan bjöd oss på var sin behandling. Nu fick jag förklaringen till varför jag har ont i ryggen sedan i höstas, det är nämligen så att mina njurar inte mår så bra (att jag inte tänkt på det själv, vet ju var de sitter och var det gör ont), så nu får jag väl be doktorn undersöka detta närmare. Som ett kuriosum berättade hon också att jag varit kvinnlig counselor år 243 e Kr i Afrika, jäklar anoda, undrar hur många liv jag har levat.

Biggan hade med sig en bok till oss var där man varje dag skall skriva några reflexioner om dagen, t ex tre saker att se fram emot, tre saker att vara tacksam för, tre minnesvärda saker, dagens god gärning osv. Däremellan kommer det små fina aforismer. Jag har inte börjat skriva ännu, tror jag väntar till hösten.
                       


Jessie hade virkat bokmärken i form av möss till oss.


Lördagen slutade inte lika sent som fredagen utan vi kröp till sängs vid midnatt för Biggan och Helena skulle starta tidig förmiddag. De packade ihop och körde efter frukosten och Jessie och jag tog en runda till en stor loppis i närheten, mycket att titta på men vi köpte ingenting. Hon hade med sig en hel papperskasse med böcker, så jag skall se vad jag gillar. Hon fick i gengäld med sig två papperskassar av mina böcker, bl a alla Stieg Trenters och Maria Langs böcker. Jag har samlat på mig alldeles för många och vill bli av med många fler. Har insett att det är bättre att låna på biblioteket, brukar ladda ner e-böcker och läsa på paddan, det är också perfekt när jag åker på semester eftersom böcker väger tungt. 

Apropå semester så har Helena och jag nu beställt höstens resa. Den går för femte gången till Magic Life Fuerteventura Imperial där vi trivs förträffligt. All inclusive, jättegod mat, finns all möjlighet till träning både på land och i pool, massor att välja på + sköna promenader på stranden. Den 17 november åker vi från Kastrup/Köpenhamn. Tyvärr blir det bara en vecka eftersom Helena inte kan vara borta längre, men det är ju bättre än att inte resa alls.